Skip to main content

شرکای نو و دسته‌بندی جدید برای جوایز مطبوعاتی آسیا

باشگاه‌های خبرنگاری تایلند و تایوان به دانشگاه ایالتی آریزونا و دیده‌بان حقوق بشر به عنوان حامیان می‌پیوندند

(بانکوک ) - باشگاه‌های خبرنگاران خارجی تایلند و تایوان به دیده‌بان حقوق بشر و مدرسه خبرنگاری و ارتباطات جمعی والتر کرونکایت در دانشگاه ایالتی آریزونا پیوسته اند تا جوایز مطبوعاتی حقوق بشر برای گزارش‌دهی در آسیا را مدیریت کنند. گروه‌های مذکور این خبر را امروز اعلام کردند. این جوایز همچنین دسته‌بندی جدیدی برای قدردانی از بهترین گزارش‌های تهیه شده توسط «اتاق‌های خبر در تبعید» خواهد داشت.

این مشارکت نو و دسته‌بندی جدید، چالش‌های رو به افزایش و واقعیت‌های جدید در گزارش‌دهی حقوق بشر در آسیا را نشان می‌دهد، جایی که تعداد روزافزونی از خبرنگاران دیگر قادر به کار کردن به صورت امن در کشورهای خود نیستند.

تیرانا حسن، مدیر اجرایی دیده‌بان حقوق بشر گفت: «ما بخش 'اتاق‌های خبر در تبعید' را برای قدردانی از خبرنگاران شجاعی که از راه دور در مورد حقوق بشر در کشورهای خود گزارش می‌دهند ایجاد کردیم، زیرا دیگر برای آن‌ها مصؤن نبود که در کشور خود این کار را انجام دهند. نقش آنها در افشای حقیقت اکنون بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.»

جوایز مطبوعاتی حقوق بشر سابقه‌ای طولانی و متمایز در تقدیر از گزارش‌های برجسته در مورد مسائل حقوق بشر در آسیا دارد. این جوایز پیش‌تر توسط باشگاه خبرنگاران خارجی هنگ کنگ اداره می‌شد. اما پس از آنکه دولت چین در ماه جون سال ۲۰۲۰ قانون امنیت ملی را در هنگ کنگ اعمال کرد که منجر به تعطیلی حداقل نه رسانه در آنجا شد، این جوایز معلق شد.

دیده‌بان حقوق بشر و دانشگاه ایالتی آریزونا در سال ۲۰۲۲ مسئولیت این جوایز را به عهده گرفتند و باشگاه خبرنگاران خارجی تایوان (TFCC) و باشگاه خبرنگاران خارجی تایلند (FCCT) برای مدیریت مشترک جوایز در سال ۲۰۲۳ پیوستند.

بتینتو ال. بتس جونیور، رئیس مدرسه کرونکایت گفت: «ائتلاف جدید شرکای ما به ما کمک می‌کند تا در مسیر تبدیل کردن جوایز مطبوعاتی حقوق بشر به برترین افتخار برای گزارش‌دهی برجسته حقوق بشر در جهان پیش رویم. مدرسه کرونکایت افتخار می‌کند که نقش کلیدی در این تلاش مهم ایفا می‌کند.»

هدف از جوایز مطبوعاتی حقوق بشر، افزایش احترام به حقوق اساسی مردم و تمرکز بر تهدیدات علیه این آزادی‌ها است. این جوایز هر سال صدها ارسالی از سراسر آسیا دریافت می‌کنند. در سال‌های گذشته، ۱۶ بخش وجود داشت. با این حال، برای سال ۲۰۲۴، مدیران تعداد بخش‌ها را به مجموع هفت بخش کاهش داده‌اند، از جمله بخش «اتاق‌های خبر در تبعید».

برندگان قبلی شامل ماریا رسا، خبرنگار فیلیپینی و برنده جایزه نوبل، و مارکوس یام، عکاس خبری لس آنجلس تایمز متولد مالزی، برنده جایزه پولیتزر برای عکاسی خبری فوری است.

لیزا مارتین، رئیس باشگاه خبرنگاران خارجی تایلند گفت:‌ «تایلند خط مقدم خبرنگاران شجاع برمه‌ای است که برای فرار از سرکوب حکومت نظامی میانمار پس از کودتای فبروری ۲۰۲۱ مجبور به فرار و زندگی در تبعید  شده‌اند. بنابراین بسیار مناسب است که باشگاه خبرنگاران خارجی تایلند از طریق این جوایز از کار شگفت‌انگیز آن‌ها تقدیر کند. به عنوان قدیمی‌ترین باشگاه مطبوعاتی فعال در آسیای جنوب شرقی، باشگاه خبرنگاران خارجی تایلند مفتخر است که به این ائتلاف مهم برای قدردانی از خبرنگارانی در سراسر آسیا می‌پیوندد که ریسک‌های بزرگی را برای گزارش داستان‌های مهم حقوق بشری متحمل می‌شوند.»

هر دو باشگاه خبرنگاران خارجی به خانه‌ای برای تعداد روزافزونی از خبرنگاران در تبعید تبدیل شده‌اند.  تامپسون چاو، رئیس باشگاه خبرنگاران خارجی تایوان گفت:‌ «تایوان به یک مرکز مهم برای خبرنگارانی که جهان چینی‌زبان و منطقه شرق آسیا را پوشش می‌دهند تبدیل شده است. به دلیل آزادی، امنیت و موقعیت، تایوان پناهگاهی برای بسیاری از خبرنگاران چین و همچنین پایگاهی برای کسانی که بخش‌های مختلف آسیا را پوشش می‌دهند، فراهم می‌کند. افتخار می‌کنیم که با شرکای محترم خود برای میزبانی جوایز مطبوعات حقوق بشر در سال 2023 متحد می‌شویم. بخش جدید - 'اتاق‌های خبر در تبعید' - نشان‌دهنده وضعیت فعلی خبرنگاری در آسیا است، زیرا بسیاری از گزارشگران و رسانه‌هایی که بر روی چین، هنگ کنگ، میانمار و سایر نقاط تمرکز دارند، مجبور به انجام کار خود در خارج از کشور هستند.»

برندگان سال ۲۰۲۴ در روز ۳ مه ۲۰۲۴، در روز جهانی آزادی مطبوعات اعلام خواهند شد.

شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را به صورت آنلاین به این آدرس ارسال کنند:

https://cronkite.submittable.com/submit/281186/human-rights-press-awards-2024

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جوایز مطبوعاتی حقوق بشر، لطفاً به آدرس زیر مراجعه کنید:
 https://humanrightspressawards.org

 

Your tax deductible gift can help stop human rights violations and save lives around the world.

Region / Country