Skip to main content

افغانستان: آسیب‌های ممنوعیت تحصیل متوسطه دختران

300 روز بعد، ویدیوی ویژه تأثیرات ناگوار این ممنوعیت را نشان می‌دهد

 (لندن) - دیده بان حقوق بشر امروز با نشر ویدیوی ویژه ای اعلام کرد که ممنوعیت آموزش متوسطه توسط طالبان هم‌اکنون باعث شده دختران در افغانستان 300 روز از آموزش باز بمانند که پیامدهای ویرانگری برای دختران، خانواده‌ها و آینده کشور دارد.

در این ویدیو شش زن سرشناس افغان حضور دارند: تمنا ایازی، فیلمساز؛ سحر فطرت، پژوهشگر دیده بان حقوق بشر؛ یلدا حکیم و زهرا جویا، خبرنگاران؛ الهه سرور، آوازخوان؛ و هیله یون، کنشگرحوزه زنان . آنها درباره چگونگی تغییر مسیرزندگی شان در نتیجه تحصیل و پیامدهای مخرب ممنوعیت فعلی برای این نسل از دختران افغان بحث می‌کنند.

سحر فطرت دستیار پژوهشگر بخش حقوق زنان در دیده بان حقوق بشر و تهیه کننده این پروژه گفت: «غیر قابل باوراست که ما در سال 2022 در مورد اینکه آیا دختران باید اجازه تحصیل داشته باشند یا خیر، بحث کنیم» و نیز «ما از آنعده زنان قوی افغان که با ما صحبت کردند بسیار سپاسگزاریم. جهان باید به آنها گوش دهد و برای پایان‌ دادن به این ستمِ تکان‌دهنده بیشتر تلاش کند. هر روز میلیون‌ها دختر افغان فرصت‌ها و رویاهایی را از دست می‌دهند که هرگز نمی‌توانند دوباره به دست بیاورند.»

در 18 سپتامبر 2021، یک ماه پس از تسلط بر کشور، طالبان دستور بازگشایی مکاتب متوسطه پسرانه را صادر کردند اما هیچ اشاره ای به مکاتب متوسطه دخترانه نکردند. این امر به عنوان ممنوعیت تحصیل متوسطه  برای دختران تعبیر شد. در چندین ولایت، بنا به فشار جامعه، مقامات طالبان به مکاتب متوسطه دخترانه اجازه بازگشایی دادند، اما اکثر این مکاتب بسته مانده‌اند.

در 21 مارچ 2022، طالبان متعهد شدند که تمام مکاتب را در 23 مارچ بازگشایی کنند، اما در آن تاریخ مکاتب متوسطه دخترانه را دوباره تعطیل کردند. این ممنوعیت نامحدود بدون روشنی در مورد زمان بازگشایی یا اینکه این مکاتب اصلاً باز خواهند شد یا خیر، همچنان پابرجاست. یلدا حکیم، مجری اخبار بی‌بی‌سی که در این پروژه مشارکت داشت، این ممنوعیت را از آغاز آن در توییتر شمارش کرده است که در 14 جولای 300 روز می‌شود. 

 

Your tax deductible gift can help stop human rights violations and save lives around the world.

Region / Country