Skip to main content

(Amsterdam, 14 februari 2024) – De Nationale Postcode Loterij, de grootste liefdadigheidsloterij in Nederland, heeft haar samenwerking met Human Rights Watch vernieuwd voor een periode van vijf jaar. De genereuze jaarlijkse bijdrage van €1.350.000 van de Loterij helpt HRW bij het bevorderen van mensenrechten, rechtvaardigheid en gelijkheid wereldwijd.

De Nationale Postcode Loterij ondersteunt 146 organisaties die werken aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld, met de helft van de loterijinkomsten.  De NPL is één van de belangrijkste partners van Human Rights Watch, sinds 2009. Zo kon HRW met steun van de Loterij investeren in het aanpakken van enkele van de meest urgente en wereldwijde uitdagingen, zoals crises, conflicten, klimaatverandering, armoede en ongelijkheid.

"We zijn de Nationale Postcode Loterij zeer dankbaar voor het hernieuwde partnerschap", aldus Tirana Hassan, executive director van Human Rights Watch. "Met de onmisbare steun van de Loterij zullen we blijven werken aan het tegengaan van diepgewortelde ongelijkheden en streven naar een wereld waarin niemand achterblijft".

De samenwerking heeft bijgedragen aan positieve verandering voor miljoenen mensen over de hele wereld. Mensen in nood in Venezuela onvingen mede door de inspanningen van HRW hulp, er werd druk uitgeoefend op Brazilië om te stoppen met ontbossing in het Amazonegebied, en Tanzania werd ertoe bewogen zwangere meisjes en jonge moeders terug naar school te laten gaan. Een ander voorbeeld is de toezegging van inmiddels 119 landen om het gebruik van scholen voor militaire doeleinden te beëindigen.

De Nationale Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Loterij Groep, die actief is in Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen en Zweden. Sinds de oprichting in 1989 heeft de Groep meer dan €12,6 miljard gedoneerd aan goede doelen, waardoor het de derde grootste particuliere donor ter wereld is.

Your tax deductible gift can help stop human rights violations and save lives around the world.

Region / Country